Yaren Çördük

Yaren Çördük


Kaplumbağanın Kabuğu Bile 3 Bin

13 Ekim 2021 - 17:59

Biraz da şu saçma sapan ev fiyatlarına okkalı tükürelim. Merak ediyorum, ekonominin gidişatından mutlu olan herkesin kendi evi mi var?

Geçenlerde sosyal medyada gezinirken genç bir arkadaşımızın eve çıkmaya karar verdiğini ve bu yolda belli araştırmalar yaptığını, en nihayetinde bir ev beğendiğinde de - ki bir evi beğenmek cidden zor. Mevkisi düzgün olcak, ev düzgün olcak, apartman düzgün olcak, ulaşım kolay olcak derken bu tüm gezegenlerin aynı hizada sıralanması ile denk bir durum- ev sahibi dolaplarını yaptırmasını istemiş, bir başka ev sahibi ise çeyrek altın istemiş depozitoya ek. ÇEYREK ALTIN. Ulan, manyak mısınız siz! Ölü sevici misiniz siz! Allahım, yani aklıma hangi konu gelse konu zihnimde tartışılmaya başlandığı an olumsuzlukla sonuçlanıyor. Merak ediyorum, gerçekten hangi ütopyada ikamet ediyor sizin zihinleriniz eey ev sahipleri. Ya şimdi bu şahsiyetlerin dışında olanları tenzih ediyorum.

Tüm pandemi boyunca ülke olarak zorluk yaşadık, yeri geldi birbirimize kenetlendik. Yani ülkece birbirimize sarılınca insanın kalbi sevgiden, sıcaklıktan eriyip bitiyor fakat normal hayata ufaktan döndüğümüzü anladığımızda hemşeri hemşeriyi hesabına dönüyoruz. Yahu, okullar neredeyse iki  yıldır kapalı, unutmayalım ki sırf neredeyse öğrenci ile ekonomisini geçindiren yerler var. Okullar açılcak dendi, oh ne güzel en azından bu şehirler de bir nebze rahatlıyacak diye düşünürken ev fiyatları iki katına çıkarıldı. Neden? Öğrenci geliyor… Öğrenci sömürülecek bir şahıs olarak görülüyordu zaten bunu üniversite öğrencisi olmuş ya da evladı üniversite okuyan herkes bilir. Ama be kardeşim bu kadar vicdansızlık olmaz ki!

Bu çocuklar, bu insanlar nerede kalacak? Bu çocukların bir yurdu bile yok, deseler üç beş kişi eve çıkalım. Eve bakıyorsun herhangi bir canlının yaşama mümkünatı bile yok ama fiyat almış başını gitmiş. Ev sahipleri birbirlerini örgütlüyor ‘sen düşük kira verirsen olmaz, yüksek ver’ diye. 800 liraya bu eve kiracı bulabilir miyiz diye düşünenler şimdi evleri uçuk fiyatlardan kiralıyor. Öğrenciler için kimileri oda kiralıyor ev kirası fiyatında. Hiç mi vicdanınız utanmanız kalmadı. Şöyle bakıyorum sitelere, kiralanacak evlerin hakkında yazılan açıklamalar şaka gibi. Bodrum kat penceresiz evi kiraya veriyor evde yemek pişirilmemesi suretiyle, ev arkadaşı arıyor kiraya ortak olacak ama evde durmayacak? Gerçekten Ah şu çılgın Türkler!
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum