Fi-jital Gelecek Zirvesi başladı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üsküdar Üniversitesi iş birliği ile 7-11 Haziran 2021 tarihleri arasında “Fi-jital Gelecek Zirvesi 2021” düzenleniyor. Pandemi nedeniyle çevrimiçi düzenlenen zirve, Gazeteci Şaban Özdemir moderatörlüğünde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın katıldığı panelle başladı.

Fi-jital Gelecek Zirvesi başladı
08 Haziran 2021 - 12:22
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Üsküdar Üniversitesi ile birlikte 2023 eğitim vizyonun öngördüğü kurumsal iş birlikleri anlayışları ile çok yönlü çalışmalar sürdürdüklerini belirterek “Bu bağlamda Fijital Gelecek Zirvesi, eğitim ortamlarını ve geleceğin öğrenme ortamlarını düşünme açısından önemli bir katkı sunacak.” dedi. Uzaktan eğitim sürecine geçişle birlikte aslında sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde öğrenim boyutunun önemli oranda etkilendiğini kaydeden Yazıcı, “Bu etkinin sanıldığının aksine akademik değil, duygusal ve sosyal alanlarla ilgili olduğunu düşünüyorum. Yani öğrencimizin çok yönlü gelişimine dönük aslında farklı boyutlar içeriyor. Akademik olarak öğrenme çok yönlü etkilendi diye varsayıyoruz ama bunun daha fazla çocuğun bütünselliği ve duygusal çerçevesi içerisinde gerçekleştiğini düşüyorum.” diye konuştu. Uzaktan eğitim ortamında bu bağlamda teknolojik olarak yapılacak çalışmalar kadar sunulabilecek psikososyolojik desteklerin de çokça önem kazandığını kaydeden Levent Yazıcı, “Bu çerçevede öğretmen, öğrenci, anne-baba ve bu süreçlerle ilgili olarak değer üreten tüm sivil toplum örgütleri de aynı bağlamda birçok görevler üstleniyor. Tabii bizler de aynı kapsayıcı ve kuşatıcı heyecanla çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “21. Yüzyıl becerilerinden biri öğrenen örgüt ilkesi”

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan da açılış panelinde yaptığı konuşmada Fi-jital Gelecek Zirvesi’nin, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte oluşturulduğunu belirterek “İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu konuyla ilgili vizyonu çok önemliydi. Bu vizyonu bize kattı, hocalarımız ve ekibimizle birlikte hazırlık yaptık. Küresel olarak dijital bir dönüşüm yaşanıyor. Örneğin EBA TV çok güzel bir olgu oldu bizler için. EBA TV’nin eğitim ve bilişim sisteminin çok ciddi bir olgu olduğu anlaşıldı. İlk zamanlarda birkaç haftalık şok yaşandı, biz de yaşadık ama hızla toparlandı.” dedi. 21’nci yüzyıl becerilerinden birisinin de öğrenen örgüt ilkesi olduğunu kaydeden Tarhan, “Öğrenen örgüt ilkesine göre herkes öğreniyor. Öğretmen de öğreniyor, öğrenci de öğreniyor, toplum da öğreniyor ve hayat boyu öğrenme gerçekleşiyor.” dedi.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum