Poster Baskısı ve Sürece Dair Bilmeniz Gerekenler

ABONE OL

Poster Baskısında Hazırlık Süreci Poster ya da diğer bilinen bir adı ile afiş, genellikle önemli bir sanatsal etkinliğin ya da konserin duyurulması amacıyla duvarlara ve iç-dış yüzeylere yapıştırılan bir üründür. Yürürken sokakta onlarca farklı türünü görebileceğiniz posterler, özel kağıtlara baskısı yapılan bir duyuru ve tanıtım aracıdır. Genellikle filmlere ait çarpıcı görüntüler ve yazılar ile hafızamıza kazınan posterler aynı zamanda bir tiyatronun ya da bir stand-up şovunun duyurusunu da içerebilmektedir.

Bir posterin hazırlık sürecinde dikkate alınması gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Örneğin bir posterin nerede gösterileceği ve kimlere hitap ettiği tüm tasarım sürecinin temelini oluşturmaktadır. Ayrıca posterde bulunması gereken birtakım bilgilerin de belirlenmesi gerekmektedir. Gerçekleşecek olan etkinliğin içeriği, tarihi, saati ve katılımcı sayısı gibi bilgiler posterde yer almalıdır. Aynı zamanda eğer bu bir konser ve tiyatro gibi ücretli bir içerik ise bilet satın alma yöntemleri ve bilet ücreti gibi bilgiler de posterde bulunmalıdır.
Tüm bu adımlardan sonra yapılacak olan şey etkinliğe dair net ve gerekli tüm bilgileri veren posterinizin renk ve tema seçimini yapmaktır. Sizde posterinizde dikkat çekici ve merak uyandıran bir görünüm elde etmek istiyorsanız doğrı renk seçimini yaptığınızdan ve etkinliğinize uygun bir konsepte sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Bu nedenle poster baskısı yapılmadan ve baskı sürecinde uzman ekip arkadaşlarımızın yardımını alabilir ve hayalinizdeki gibi bir poster tasarlayıp baskısını gerçekleştirebilirsiniz.

Poster Baskısında Hedef Kitle

Yukarıda da belirttiğimiz üzere poster baskısında hedef kitlenin belirlenmesi oldukça önemlidir. Zira posterde bilgisi verilen etkinlik hangi hedef kitleye hitap ediyorsa ona göre bir poster hazırlanması gerekecektir. Örneğin kalabalık bir cadde üzerinde birçok farklı posterin bulunduğu bir noktaya koyulacak bir posterin hem dikkat çekici hem de etkileyici olması gerekmektedir. Aksi takdirde poster, yanında bulunan sayısız posterin arasında kaybolacaktır.
Posterde hitap edilen hedef kitlenin yaş grubuna göre bir poster kullanmak da fazlasıyla önem arz etmektedir. Gençlerin sıklıkla uğradığı bir lokasyonda bulunan poster daha modern bir yapıya sahip olmalıyken daha ileri yaşa sahip kişilerin uğradığı noktalardaki posterlerin daha bilgi verici ve klasik bir yapıya sahip olması gerekmektedir.
Poster baskılarınızı oluşturduğunuz tasarımlarla birlikte vermek için https://www.basyolla.com/poster adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

poster poster baskısı afiş içeriği tarihi saati bilet renk tema konsept hedef kitle baskı sürecinde lokasyonda