"Çiğli'yi Balıkçılığın Merkezi Yapacağız"

ABONE OL

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü katıldığı radyo programında Çiğli'nin denizle bulaşacağı müjdesini verdi. Yaptıkları çalışmalar ile vatandaşların kolay erişebildiği bir belediye olma konusunda önemli aşama kaydettiklerini anlatan Gümrükçü, bazı işlemlerin online olarak yapılabildiğini söyledi.

Can Radyo'da Birol Soylu ile 10. Köy Programının Konuğu Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü oldu. Başkan Utku Gümrükçü Çiğli'nin denizle buluşacağının müjdesini vererek şunları söyledi:
“Çiğli 23 - 24 km sahili olan bir ilçe. Bunun bir kısmı Çamaltı Tuzlası. Burayı devlet özelleştirdi. Bir kısmı Kuş Cenneti- Dalyan. Burası koruma altında olan bir yer. Bir kısmı organize sanayi bölgesinde, bir kısmını Büyükşehir kullanıyor. Arada kalan yerler var. Çiğli'nin denizle buluşması için üç bölge var. Bir tanesi Mavişehir'in devamı olan bölge. Burası şahıs arazisi ve sit alanı ilan edilmiş. Orada bir yaşam alanı oluşturacağız. İkincisi ise organize sanayi bittikten sonra kent ormanına gelmeden 2.8 milyon metrekare bir arsa var. Bu arsayı AKP'li arkadaşlar Bakanlığa millet bahçesi olması için başvuru yaptı. Biz de bekliyoruz, bu konuda üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Üçüncüsü ise Homa Dalyanı. Burası Ege Üniversitesi'ne bağlı eğitim bölgesi. Ege Üniversitesi de orada balıkçılık eğitimi yapmak için bir kooperatif ile anlaşmış. Biz hem Ege Üniversitesi ile hem kooperatifle bir anlaşma imzaladık. Çiğli halkını denizle buluşturacağımız bir proje alanı hayalimiz var. İnsanlar oraya gelip çaylarını kahvelerini içecek, balık ekmeklerini yiyecekler, ayaklarını denize sokacaklar. Ayrıca mümkün olursa testler de uygun çıkarsa belki yüzme imkanı bile olacak. Belediye olarak şimdi oraya yatırım yapmaya başladık. Çiğli üçüncü bölge olarak orada denize girebilecek. Öyle görünüyor. Projenin bu yıl içinde bitmesini planlıyoruz. Bunların yanında Çiğli'yi balıkçılığın merkezi yapmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Önümüzdeki günlerde bunları da açıklayacağım. Balıkçı arkadaşlarıma büyük sürprizlerimiz olacak.”
Online randevu sisteminin belediyede uygulanmaya başlandığını kaydeden Gümrükçü, “ Vatandaşın Belediyelerden talebi ulaşılabilir olmak. Halkla ilişkiler müdürlüğümüzü yeniden organize ettik. Bize ulaşan bütün şikayetleri bu sisteme giriyoruz. Bir halk masası oluşumu var. Daha yeni başlamamış olmamıza rağmen yüzde 92 geri dönüş sağladık.  Yüzde 92'nin tamamı çözüme kavuşmadı ama takiplerini yapıyoruz, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Online randevu sistemine başladık. Örneğin, köpek kısırlaştıracaksınız randevunuzu oradan alabiliyorsunuz. Hizmetlerimizin çoğunu dijitalleştirerek vatandaşlarımızın evden işleri halledebilmelerini sağlıyoruz. İmar uygulaması, inşaat ruhsatı gibi bütün işlemlerin online olarak yapılmasını sağladık” dedi.  


 

çiğli belediye başkanı utku gümrükçü çiğli belediyesi çiğli utku gümrükçü utku gümrükçü homa dalyanı birol soylu