Bornova Belediyesi'nden Sivil Toplum Kuruluşlarına Destek

ABONE OL

Bornova Belediyesi, İzmir'de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları'na destek olabilmek amacı ile bir proje hazırladı. Altındağ'da bulunan Atatürk Kültür Merkezi'ni yeniden düzenleyen Bornova Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşlarının, dernek adresi olarak gösterebilecekleri, ortak sekreter ya hizmeti alabilecekleri, toplantı salonlarını ortak kullanabilecekleri bir merkez haline getirdi.

İlk göreve geldiği günden bugüne Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği içinde çalıştıklarını ve her türlü desteği verdiklerini vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “ Sivil Toplum Kuruluşlarının dernek merkezine olan ihtiyaçlarını biliyoruz. Bu proje ile yer ihtiyaçlarını çözüyoruz. Böylece daha rahat bir ortamda çalışma yapabilecekler. Ortak sekreter ya hizmetinden faydalanabilecekler. Hizmete açacağımız bu merkezden 700 sivil toplum kuruluşu yararlanabilecek.” Diye konuştu.
 
Yeni açılacak merkezde çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu’nun işbirliği ile bir sinerji oluşacağına inandığını kaydeden İduğ şunları söyledi:
“ Bir süre önce Altındağ’da bulunan Atatürk Kültür Merkezi’ni, Sivil Toplum Örgütleri Yerleşkesi haline getirmek için bir proje hazırladık ve çalışmalara başladık. Amacına uygun olarak hazırlanan yerleşkede yer almak isteyen sivil toplum kuruluşları başvuru yapmaya başladı. Bugüne kadar 200 STK, yerleşkede yer almak için başvuru yaptı. Başvuruda bulunan STK Temsilcileri projeden duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Başvurular sürüyor, tahminimiz yaklaşık 700 STK’nın yerleşke de yer alması.” dedi.
 
Bu Merkez ile STK’ların  bazı sorunlarını ortadan kaldırılacağını ifade eden İduğ, “ Bu merkezi kullanacak kuruluşlar için, profesyonel bir sekretarya kadrosuyla sürekli ulaşılabilen bir yapıyı da hayata geçireceğiz. Ayrıca derneklerimizin birbiriyle iç içe olması daha etkin bir iletişimi doğal olarak da işbirliğini getirecektir. Bu sayede ortaya çıkan işbirlikleriyle Bornova ve Bornovalılar için daha fazla proje üretilip, çalışmalar gerçekleştirileceğine inanıyoruz. Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nin yeniden düzenlenmesi ile Sivil Toplum Kuruluşlarına açılacak  merkez de yer alan STK’lar merkezi dernek binası olarak adres gösterebilecek. Aynı zamanda ortak sekretarya ve iletişim hatlarını kullanırken, toplantı ve çalışmalarını hazırlanan ortak alanlarda ve salonlar da yapabilecek.” Diye konuştu.
 
Yeni açılacak merkezin İzmir’de büyük bir boşluğu dolduracağını ve dernekler arası iletişimin artması ile yeni projeler geliştirilebileceğini vurgulayan Sivil Toplum Örgütleri’nin temsilcileri; TEMA Vakfı İzmir İl Temsilciliği İl Temsilcisi Özcan Gökoğlu ve Vakıf üyesi Burcu Meleş, Ege Kadın Buluşması Platformu temsilcisi Şerife Özkan, Genç Eşitlilik Derneği Temsilcisi Murat İpek, İzmir Down Sendromlular Derneği Başkanı Gülnaz Rodoplu, Sağlıkta Kalite Derneği (SAĞKAL) Zeliha Silleli Ünal, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a Sivil Toplum Kuruluşları için böyle güzel bir projeyi hayata geçirdiği için teşekkür ettiler.
 

bornova belediye başkanı mustafa i̇duğ bornova belediyesi’nden bornova belediyesi sivil toplum kuruluşlarının mustafa i̇duğ tema vakfı i̇zmir i̇l temsilciliği i̇l temsilcisi özcan gökoğlu ve vakıf üyesi burcu meleş ege kadın buluşması platformu temsilcisi şerife özkan genç eşitlilik derneği temsilcisi murat i̇pek i̇zmir down sendromlular derneği başkanı gülnaz rodoplu sağlıkta kalite derneği (sağkal) zeliha silleli ünal