"Ananızın ak sütü gibi helal olsun!"

ABONE OL

Buca Belediyesi'nin şirketi BUCAMAR'da çalışan 1.300 personeli ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Belediye ve sendika arasında varılan anlaşmaya göre iki yıllık Toplu İş Sözleşmesi kapsamında, belediyede çalışan işçilerin aldığı en düşük ücret 5 bin TL olarak belirlendi. Sözleşmeye göre personeller yevmiye primleri, gıda yardımı gibi çok sayıda sendikal hakkı da kazandı. Ayrıca 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde belediyedeki kadın personellere, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ise engelli personellere prim verilmesi kararlaştırıldı.
Toplu İş Sözleşmesi bilgilendirme toplantısı Buca Belediyesi Hizmet Binası önünde, bayram havasında gerçekleştirildi. Açıklamaya Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK Genel İş 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, Buca Belediyesi Meclis üyeleri ve yüzlerce belediye çalışanları katıldı.     İşçiler belediye önünde açtıkları pankartlarda “İşçi dostu başkan Erhan Kılıç”, “Buca emeğin yanında”, “Emeğin kalesi Buca”, “İşçi başkan el ele birlikte güzel günlere” ifadelerine yer verdiler. 
Belediye hizmet binası önünde toplanan işçilere hitap eden Başkan Kılıç şunları söyledi:
”Belediye başkanı olarak seçildiğimde ilk uğradığım yer temizlik işleri şantiyesi oldu. Orada, ‘ücretlerdeki adaletsizliği kaldıracağız’ diye söz vermiştik. Sahadaki emekçiye, parkları temizleyen, Buca’nın bütün çöpünü temizleyen, yağmur, çamur, kar dinlemeden bizlerin mutluluğu ve sağlığı için çalışan emekçilerimizin alın terlerini yerde bırakmayacağız dedik ve ne mutlu ki dediğimizi yaptık. Artık Buca Belediyesi’nde her hangi bir ücret adaletsizliği kalmadı. Biz Buca Belediyesi olarak bu maaşları ödeyebilecek kudrete sahibiz. İnşallah gelecekte çok daha güzel toplu sözleşmeler yapacağımıza inanıyorum. Bu ücretlerin, yoksulluk sınırlarının 7 bin lirayı bulduğu bu yaşam koşullarında hala yeterli olduğunu düşünmüyorum. Ama bugün, elimizden bu geldi. Ananızın ak sütü gibi helal olsun! Sizlerden şunu istiyorum; işinize sımsıkı sarılın, işinizi en iyi şekilde yapın, Buca pırıl pırıl olsun, parklarımız pırıl pırıl olsun, sokaklarımız pırıl pırıl olsun. Bizlerde halkımızın karşısına alnımız ak çıkalım,”
DİSK Genel İş 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ise yaptığı konuşmada “Ne yapılamaz dendiyse hepsini Cumhuriyet Halk Partili belediyelerle birlikte yaptık. Alkışlayın dostlar alkışlayın çok iyi bir toplu iş sözleşmemiz oldu. 17 yıldır bu belediyede hizmet üreten 1.300 kardeşimiz ilk defa özgür bir toplu iş sözleşmesi yaptı. Az veren canından çok veren malından verir. En büyük teşekkürü son bir kez bizimle görüşen, tüm istekleri kabul eden, işçi dostu, emek dostu kardeşimiz yol arkadaşımız,  bize candan veren belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
 

buca belediye başkanı av. erhan kılıç di̇sk ege bölge temsilcisi memiş sarı di̇sk genel i̇ş 5 no’lu şube başkanı ali haydar kara buca belediyesi meclis üyeleri buca belediyesi işçiler toplu sözleşme buca prim